Budva je prava prestonica turizma, jer su cene usluga za svačiji džep. Ima restorana gde jedna osoba može da jede za 80 evra, ali i restorana gde je ručak tri i po evra. I to kakav, kao kod mame! U restoranu „Pod lozom“ u Budvi (blizu policije), kompletan meni podrazumeva supu ili čorbu, jedno od sedam ponuđenih dnevnih jela, hleb i salatu. Tu obeduju i turisti i domaći, jer se domaćicama ne ispalati da kuvaju. Svakog jutra dovoze se sveže meso i povrće - kaže Saša Milić, vlasnik restorana. U istoimenom hotelu sa 54 sobe i 130 kreveta, pun pansion (tri obroka dnevno, švedski sto) košta 35 evra dnevno, a polupansion 30 (dva obroka, švedski sto). U restoranu „Pod lozom“ traži se mesto više, i mimo obeda, jer su cene pića izuzetno povoljne. Ovde je espreso ubedljivo najjeftiniji u Budvi - 0,70, a nes kafa je evro i po. Rakije su od evra, sokovi evro i po, špricer je evro i po, a pivo od 1,4.
Budva je prava prestonica turizma, jer su cene usluga za svačiji džep. Ima restorana gde jedna osoba može da jede za 80 evra, ali i restorana gde je ručak tri i po evra. I to kakav, kao kod mame!
U restoranu „Pod lozom“ u Budvi (blizu policije), kompletan meni podrazumeva supu ili čorbu, jedno od sedam ponuđenih dnevnih jela, hleb i salatu. Tu obeduju i turisti i domaći, jer se domaćicama ne ispalati da kuvaju. Svakog jutra dovoze se sveže meso i povrće - kaže Saša Milić, vlasnik restorana. U istoimenom hotelu sa 54 sobe i 130 kreveta, pun pansion (tri obroka dnevno, švedski sto) košta 35 evra dnevno, a polupansion 30 (dva obroka, švedski sto).
U restoranu „Pod lozom“ traži se mesto više, i mimo obeda, jer su cene pića izuzetno povoljne. Ovde je espreso ubedljivo najjeftiniji u Budvi - 0,70, a nes kafa je evro i po. Rakije su od evra, sokovi evro i po, špricer je evro i po, a pivo od 1,4.
U hotelu se, pored turista uglavnom iz Srbije i Bosne, odmaraju i radnici „Kolubare“, čiji je sindikat odbio ponudu Grka za letovanje na pet rata, jer je gazda restorana, Saša Milić, ponudio sedam rata!
Ručak za male pare nudi i „Merkur“: u tri restorana (na rivi, autobuskoj stanici i u hotelu „Mogren“) kompletan meni košta četiri evra. U ponudi su, takođe, razna gotova jela. Posebno je lepo u restoranu na autobuskoj stanici, koja je, za razliku od većine takvih mesta - čista, mirna i sređena. I ima najslađe kolače!
Jeftino i kvalitetno jede se i u restoranu „Kiki“ na plaži Jaz. Supa, glavno jelo i salata koštaju četiri evra, što je, s obzirom na to da je restoran na jednoj od najlepših plaža - povoljno.